Na de lokale verkiezingen van 2012 verloor het Vlaams Belang in Jabbeke zijn enige zetel. Dit was hoofdzakelijk het gevolg van het grote succes van N-VA Jabbeke die meteen bij de eerste deelname vijf zetels binnen de gemeenteraad kon behalen. Vlaams Belang bleef verbitterd achter. Na een winterslaap van zes jaar probeert het Vlaams Belang terug een zetel binnen te halen met het verspreiden van onwaarheden en leugens. Vooral onze fractie wordt verweten geen oppositie te hebben gevoerd. Niets is echter minder waar. De N-VA fractie heeft in de gemeenteraad zes jaar hard gewerkt. We hebben het schepencollege wanneer nodig steeds op de korrel genomen. We zijn tussengekomen in vele dossiers. Ook het dossier ‘Varsenare-Noord’. Ook het dossier ‘Gemeentehuis’ waar de fractie heeft tegen gestemd! Zes jaar lang hebben we druk uitgeoefend om de schuld verder af te bouwen. Met resultaat.
 
Een reden waarom ik onze lijsttrekker Geert Orbie wil aanhalen in een van zijn recentste publicaties:
 
N-VA Jabbeke heeft hard, maar constructief oppositie gevoerd. Wij staan nu klaar om het beleid in handen te nemen en het beter te doen. Wij willen een beleid dat luistert naar de wensen van de inwoners, dat toekomstige problemen correct inschat, dat een beroep doet op professioneel en gedegen advies, dat oplossingen voorlegt aan de bevolking en na de genomen beslissing alles kordaat en efficiënt uitvoert. Dat is hoe beleid dient gevoerd te worden dat dan finaal ook geapprecieerd wordt door de inwoners.
Een sterke N-VA is de beste garantie voor het doorbreken van de absolute meerderheid. Een ongeldige stem of een foert-stem voor diegenen die na zes jaar van onder hun steen komen gekropen en plots heel luid staan te brullen, geeft sommigen misschien wat voldoening maar betekent eigenlijk een verloren stem, erger nog eigenlijk een stem voor de bestaande meerderheid. Als u echt verandering wil, stem N-VA!
 
Vlaams Belang noemt zichzelf wel eens de enige oppositiepartij in Jabbeke. Waarom was hun lijsttrekker niet aanwezig op het lijsttrekkersdebat van Unizo enkel weken geleden? Hét forum om eens echte oppositie te voeren na zes jaar, laten ze zomaar aan zich voorbijgaan. Organiseren we de volgende keer beter een lijstduwersdebat?