Mijn ouders Juliette Deprest en Johan Vermaut woonden in Brugge toen ik op 6 maart 1963 geboren werd.  Na een korte periode te Heist verhuisden we uiteindelijk naar Jabbeke. Ik was toen amper acht jaar oud.  Mijn school het Sint Franciscus Xaverius instituut te Heist werd ingeruild voor dat van Brugge. De Frères in de Mariastraat.

Mijn jeugdjaren te Jabbeke zijn onvergetelijk.  Terwijl ik in het begin vooral met buurtvrienden omging, veranderde dit al vlug toen ik wat ouder werd.

Op zestienjarige leeftijd was er het fenomeen van de vrije radio's. Het duurde niet lang of ik ontmoette een aantal jongeren te Zerkegem die met hetzelfde idee zaten. Radio Activity was geboren. De vele mensen die ons toen beluisterden kennen alvast nog onze begintune van kraftwerk.

Weinig tijd later werd te Zerkegem, Jeugdclub de Seule opgericht. Van bij het eerste uur was ik er aanwezig en heb er steeds deel uitgemaakt van het bestuur. De jaarlijkse driedaagse in augustus met barbecue, volleybaltornooi en het Seule festival als hoogtepunt, zorgden voor een nooit geziene volksbeweging.

Met vrienden uit de jeugdclub kwam ik wat later terecht in de scouts van Jabbeke. Aanvankelijk als fourier tijdens het jaarlijks kamp, maakte ik na een jaar deel uit van de leiding.

Tijdens deze jaren werden in het land de adviserende sport- en jeugdraden geïntroduceerd.  Ook in Jabbeke werden dergelijke raden opgericht en werd ik de eerste voorzitter van de nog steeds bestaande Jeugdraad. Tijdens mijn voorzitterschap werd onder meer de betoelaging voor jeugdbewegingen herwerkt en werd een jaarlijkse jeugddag georganiseerd met medewerking van alle jeugdbewegingen uit groot Jabbeke.

Ook op sportief vlak zat ik niet stil. Ik kreeg alle kansen van mijn ouders om zoveel mogelijk sporten te beoefenen. Naast atletiek, zwemmen, krachtbal, roeien, zeilen en windsurfen kwam ik rond mijn twintigste bij het voetbal van VKSO Zerkegem terecht.

Als laatbloeier werd ik na een 'inloopperiode' aangeduid voor de eerste ploeg en kon er een zestal jaren meedraaien. Later speelde ik met de beloften en de veteranen en werd uiteindelijk trainer van de beloften.  Na twaalf jaar jongeren te hebben gecoacht, ben ik zes jaar geleden beginnen fietsen bij de Logan Bikers en WTC Stalhille. Hoogtepunten zijn de beklimming van de Mont Ventoux en de kwart triathlon in Oostkerke.

Ik heb mijn lieftallige vrouw leren kennen in de Jeugdclub te Zerkegem. Veerle Maes uit de Bekegemstraat, een spruit uit de Romain Maes familie, was het mooiste meisje van het dorp. Ik heb geluk gehad. We wonen in de Gerststraat 4 te Jabbeke. We hebben samen twee zeer flinke dochters, Manon (22) en Gaëlle (25).

Toen mijn dochters begonnen te tennissen vond ik ook de weg naar TC Logan. Uiteraard speel ik regelmatig een partijtje tennis, maar ik ben er meer nog vrijwillig helper bij heel wat activiteiten. TC Logan is ondertussen geëvolueerd tot één van de grootste tennisverenigingen in West Vlaanderen.


Na mijn studies begon ik te werken als commercieel bediende in een grote Vlaamse bank. Via wat tussenstappen kwam ik eind de jaren negentig terecht in het kantoor te Oudenburg.

Tijdens deze periode behaalde ik tijdens zes jaar zaterdag- en avondonderwijs verschillende IT attesten. Hierdoor kon ik een twaalftal jaren geleden op professioneel vlak doorgroeien tot applicatiebeheerder op het hoofdkantoor. De keerzijde was dat de fiets werd ingeruild voor dagelijks vier uur pendelen met de trein naar Brussel. Bedrijven en ook banken moeten ondertussen steeds actiever kunnen inspelen op voortdurend snellere veranderingen. Deze agile werking creëert opportuniteiten voor medewerkers die kunnen helpen voor het ontwikkelen van ideeën. Ondertussen ben ik dan ook projectmedewerker in de afdeling Custody. Ik vertoef meestal in de KBC Toren te Gent maar reis ook regelmatig naar Leuven of BRNO in Tsjechië.

Politiek interesseerde me al een tijdje.  Het voorzitterschap destijds van de Jeugdraad getuigt dit. Het duurde echter tot in 2012 vooraleer ik de stap zette naar een politiek mandaat in de gemeente. De partij naar mijn hart liet zolang op zich wachten. Ondertussen ben ik reeds 5 jaar gemeenteraadslid te Jabbeke. Mijn specialiteit zijn de financiën van onze gemeente.  Maar ik kom ook op voor jeugd en senioren. Voor de locale economie, sport en cultuur in Jabbeke.

Wil je me contacteren?  Dat kan op het telefoon nummer +32 497 53 18 29 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..