Het schepencollege hield de voorbije jaren de vinger stevig op de knip. Maar met de verkiezingen van 2018 in zicht, lanceert en realiseert de gemeente plots allerhande projecten.
Neem nu de vernieuwing van de kleedkamers en bar van het  Bogaertstadion in Jabbeke. Omdat de huidige installatie inderdaad dringend aan vernieuwing toe was, stemde de N-VA stemde ermee in hier een gemeentelijk budget voor vrij te maken. Een half miljoen om precies te zijn. Amper enkele maanden later vroeg het schepencollege dit bedrag op te trekken naar  750 000 euro. Daar gingen we nog in mee. Maar nu vallen er al offertes in de bus van 1,1 miljoen euro!
De voetbalvereniging uit Varsenare merkte bovendien op dat ook hun club best een vernieuwd hoofdterrein kan gebruiken. In het kader van de gekende wafelijzerpolitiek tussen beide deelgemeenten, verklaarde de bevoegde schepen prompt dat ook dit aan de orde zal komen. Hier en daar nog wat eigen patrimonium verkopen en klaar is kees, redeneert de schepen. Alleen spijtig dat je dit maar één keer kan doen.