Op 28 februari verkozen de leden van N-VA Jabbeke een nieuw afdelingsbestuur. Uit alle deelgemeenten van groot-Jabbeke kwamen leden die zondag hun stem uitbrengen.
Nieuwe voorzitter is Tijl Waelput. Hij neemt de fakkel over van gemeenteraadslid Geert Orbie, die geen kandidaat was voor een derde termijn als voorzitter en zich nu ten volle wil focussen op zijn taken als gemeenteraadslid, het voorzitterschap van het arrondissement Brugge-Torhout-Oostkust en de nationale Partijraad. Tijl Waelput was vele jaren voorzitter van N-VA Brugge en zetelt voor N-VA in de West-Vlaamse Provincieraad. Hij woont sinds juni 2014 in Zerkegem waar hij actief is als uitbater van de vakantiewoningen Hoeve de Hagepoorter.

Als ondervoorzitter kozen de leden Jonas Vanthuyne die zijn sporen in het bestuur al verdiend heeft als verantwoordelijke voor de communicatie en de leden. Naast Tijl en Jonas werden ook Veronique Declerck, Marleen Vanden Broucke en Elisa Desender opnieuw verkozen als bestuurslid. De leden zorgden ook voor vernieuwing met Isabelle Catteeu. De gemeente- en OCMW-raadsleden Geert Orbie, Jan Talloen, Luc Slabbinck, Han Vermaut en Piet Berton maken statutair automatisch deel uit van dit bestuur, waarin alle deelgemeenten van groot-Jabbeke vertegenwoordigd zijn. Met dit elftal heeft N-VA Jabbeke een sterke ploeg voor de komende jaren.

(op foto van links nr rechts: Jonas Vanthuyne, Piet Berton, Isabelle Cateeu, Veronique Declerck, Elisa Desender, Han Vermaut, Marleen Vanden Broucke, Tijl Waelput, Geert Orbie, Jan Talloen en Luc Slabbinck)